Билактон (Bilacton) Инструкция

Билактон

BILACTON     

БІЛАКТОН

Склад: 1 саше містить високоефективну комбінацію живих пробіотичних бактерій Lactobacillusacidophilus, Saccharomycesbouladii, Bifidobacteriuminfantis, Bifidobacteriumbifidum, Bifidobacteriumlong, Lactobacillusrhamnosus, Lactobacillus- lactis не менше ніж 5,Ox 10 КУО/г;

допоміжні речовини: діоксид кремнію, фрукто-олігосахариди.

 

Фармакологічні властивості: Селективний пробіотик «Білактон» сладається з ентеро-, лакто-, та біфідум- живих бактерій, які:

-      запобігають росту патогенних, умовно-патогенних мікроорганізмів та грибів, які порушують мікробіоценоз кишечника, такі як: Clostridiumdifficile, Clostridiumpneu- moniae, Staphilococcusaureus, Pseudomonasaeruginosa, Candidakrusei, Candidapseudotropical, Candidaalbicans, Salmonellatyphi, Salmonellaenteritidis, Ecsherichiacoli, Shigelladysenteriae, Shigellaflexneri, Klebsiella, Proteus, Vibriocholer- ae, а також Enthamoebahystolitica, Lambliae, Enterovirus, Rotavirus.

-     беруть участь у посиленні неспецифічного імунного захисту внаслідок підвищення продукції IgA та інших імуноглобулінів;

-     беруть участь в синтезі вітамінів групи В, вітаміну К, аскорбінової кислоти;

-     підвищують резистентність організму до дії несприятливих факторів навколишнього середовища;

-     беруть участь у метаболізмі жовчних пігментів і жовчних кислот;

-     синтезують речовини з антибактеріальною активністю;

-     підвищують імунну реактивність організму.

Антитоксична дія пробіотичних бактерій «Білактон» зумовлена виробленням протеаз, які розщеплюють токсин та рецептор ентероцита, з яким зв’язується токсин (особливо щодо цитотоксина A Clostridiumdificile).

 

          Антисекрсторна дія зумовлена зниженням утворення цАМФ в ентероцитах, що призводять до зниження секреції води та натрію в просвіт кишечника. Лактобактерії та біфідобактерії, які входять до складу «Білактон», підтримують і регулюють фізіологічну рівновагу мікрофлори кишечника, сприяють швидкій колонізації коменсальними бактеріями та одночасно перешкоджають колонізації та росту патогенних та умовно-патогенних бактерій.

          Лакто- і біфідобактерії здійснюють ферментативне розщеплення білків, жирів та складних вуглеводів; сприяють процесам репарації слизової оболонки кишечника. Пробіотичні бактерії «Білактон» зміцнюють кишковий бар’єр за рахунок відновлення структури непроникної білкової мембрани, що стимулює регуляцію муринових генів і секрецію дефензинів, а також стимулюють імунітет за рахунок їх здатності знижувати реактивність 2-го типу при одночасному підвищенні реактивності Т-хелперів 1-го типу і Т-супресорів.

Показання до застосування.

      гостра та хронічна бактеріальна діарея у дітей та дорослих;

      дисбактеріоз кишечника з такими симптомами як нудота, блювання, болі в животі, метеоризм, діарея, закреп;

      профілактика дисбактеріозів різної етіології, в тому числі з пригніченням імунної системи;

      гостра діарея вірусної етіології;

      профілактика колітів, зумовлених антибіотикотерапісю;

      пссвдомембранозний коліт, зумовлений Clostridiumdifficile; дисбіоз кишечника;

      синдром подразненого товстого кишечника;

     нормалізація порушень кишкової мікрофлори, що виникає у разі проживання в несприятливих екологічних умовах, під час подорожей, при дієті.

 

Спосіб застосування і дози

Внутрішньо, за 20-30 хвилин до прийому їжі. Діти віком від 6 до 12 років: 1 саше 1 раз на добу; діти старше 12 років та дорослі: 1 саше 2 рази на добу (вранці та ввечері). Вміст 1 саше слід розчинити у 50-100 мл. кип’яченої води, молока, йогурту або фруктового соку кімнатної температури, залишити на 5-10 хвилин, ретельно перемішати та випити.

 Тривалість застосування

Тривалість застосування становить від двох тижнів до одного місяця або індивідуально, за призначенням лікаря.

 Особливості застосування

Не приймати одночасно з дуже гарячою або холодною їжею чи напоями, щоб не знизити активність компонентів.

 Попередження

Не перевищувати зазначену рекомендовану дозу для щоденного споживання. Не слід використовувати як заміну повноцінному раціону харчування. Не слід розчиняти в гарячих або газованих напоях.

 Побічна дія

Препарат добре переноситься, інформації про його побічну дію не виявлено.

Протипоказання

Гіперчутливість до компонентів препарату.

 

Передозування

 

Випадки передозування не відомі.

 Форма випуску: 10 саше масою 1,55 г ± 5% у картонній коробці.

 Поживна (харчова) та енергетична цінність (калорійність) на 100 г: білки - 2,0 г, вуглеводи - 93 г, жири - не більше - 1,0 г; 360 ккал (1506 кДж).

Без ГМО.

 Умови зберігання

Зберігати в оригінальній упаковці при температурі від 4 до 24°С в сухому, захищеному від світла і недоступному для дітей місці.

Виробник: 

BIOPROX,  BP 43 – Lieu dit Rabion, route de Saumur,  49490, Noyant, France